به گزارش مکریان بوکان آنلاین؛ سید احمد حسینی حقوق‌دان و فعال مدنی در بوکان با انتشار یادداشت به حواشی روز گذشته شورای شهر واکنش نشان داد و اینگونه برای بوکان آنلاین نوشت: سخنم را بافرمایشات رهبر معظم انقلاب آغاز می‌کنم که می‌فرمایند: اگر توان مدیریتی ندارید، مسئولیت نپذیرید. روز گذشته، پس از ٢٣ سال از […]

به گزارش مکریان بوکان آنلاین؛ سید احمد حسینی حقوق‌دان و فعال مدنی در بوکان با انتشار یادداشت به حواشی روز گذشته شورای شهر واکنش نشان داد و اینگونه برای بوکان آنلاین نوشت: سخنم را بافرمایشات رهبر معظم انقلاب آغاز می‌کنم که می‌فرمایند: اگر توان مدیریتی ندارید، مسئولیت نپذیرید.

روز گذشته، پس از ٢٣ سال از اولین انتخابات شورای شهر در ایران؛ واژه‌ای مقدس برگرفته از کلام خدا، اما در طول این سال‌ها چه از آن باقی مانده جز اینکه؛ هر چهار سال یک بار شکل می‌گیرد و یک مدرک لیسانس کافیست و کمی هم کاشتن بذر امید و شعارهای رنگ و لعاب‌دار که در همان روز اول آن چنان فراموش می‌شوند که یادآوری آن شاید عده‌ای را بیازارد، که متاسفانه دیروز تداعی آن شعارها همزمان با جلسه انتخاب شهردار خاطر بسیاری از دلسوزان شهر را آزرده کرد.

راستی چه بر سر این شورا آورده‌اید؟ مردم در کجای این پارلمان محلی قرار دارند؟ این معما چیست که سهم‌شان از شورا جز دلسردی و ناامیدی و احساس ندامت از انتخاب اعضای آن نبوده است؟ و اما سهم اعضا چیست؟ آیا پایبند به سوگند روز معارفه هستید یا سوگند خوردنتان‌ نمایشی بوده که در این صورت در پیشگاه خداوند و مردم چه جوابی دارید؟

یکی از دلایل عمده این است که بعضی ازاعضای شورای ششم، اهالی وادی سیاست نیستند، و به مجرد اتصال به افراد ذی‌نفوذ بدون درک درستی از فلسفه وجودی شورا، و بدون مطالعه‌ی حتی یک سطر از فصل هفتم قانون اساسی و اصل یکصدم آن و یا آئین‌نامه‌ی شوراها، مردم را تنها گذاشته و خود حاکم بلامنازع می‌شوند و بدون در نظر گرفتن منفعت شهر، شورا را به جولانگاه یکه‌تازی و تسویه حساب‌های شخصی خود تبدیل نموده و نتیجه همانی می‌شود که متاسفانه دیروز دیدیم که چه گذشت!

بعضی چهره‌های جدید غیرسیاسی چنین جایی را “سکوی پرتاب” و عده‌ای “قله‌ی آرزوها”، تعدادی نیز “پروژه‌ی کاریابی” یا “موقعیت استثنایی برای امرار معاش” و البته دسته‌ای نیز محلی برای تبانی تصور می‌کنند فارغ از اینکه زمان مطالبه‌گری فرا رسیده و شعور جمعی شهروندان فراتر از این است که دخالت‌های غیر قانونی افرادی خارج از شورا و اعمال نفوذ دیگران را در روند انتخاب‌ها و تصمیم‌گیری‌هایشان به عینه نبینند و با تمام وجود درک و لمس نکنند.

بنده بعنوان احدی از شهروندان بوکانی با استفاده از حق مطالبه‌گری خود در این برهه درخواست روشنگری و پاسخگویی قانع‌کننده دارم؛

🔸چرایی تعلل در انتخاب شهردار؟!

🔹چرایی عدم استقلال رأی و هدایت با دست‌های پشت پرده؟!

🔸چرایی انتخاب شخصی که مطابق قانون فاقد شرایط احراز صلاحیت (مدیریت میانی) است؟!

🔹سود مداخله‌گران و ذی نفوذان در انتخاب شهردار چیست؟!جواب صادقانه هرکدام از این سؤالات آدرس کل افق چهار ساله‌، سیر تکاملی این مجموعه و نتیجه‌ی قداست شورا که دستاویز لابی شد، خواهد بود.

در این نوشته چند پیشنهاد نیز دارم:

– مستقل باشید

– آزاده باشید

– مردمدار باشید

– از ویرانه‌ی به بار آمده‌ی شورای شهرهای اطراف عبرت بگیرید.

  • نویسنده : سیداحمد حسینی - مدرس دانشگاه