بودجه مصوب فرهنگی و ورزشی شورای شهر بوکان یک میلیارد تومان! بودجه فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شورای شهر مهاباد ۱۴.۵ میلیارد تومان

موکریان بوکان آنلاین | ابراهیم عثمانی؛ میزان بودجه مصوب شورای اسلامی شهر و شهردای بوکان در سال جاری برای بخش‌های فرهنگی و ورزشی تنها یک میلیارد تومان بوده و بودجه شورای اسلامی دوره ششم شهر مهاباد برای فعالیت‌های بخش‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی به میزان ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ تومان است که حاکی از افزایش ۱۵ برابری این بودجه نسبت به شهر بوکان می‌باشد.

از مجموع بودجه ۵۵۰ میلیارد تومانی شهرداری بوکان که برای سال مالی ۱۴۰۳ تدوین و تصویب شده است، فقط ۰/۲% (۲ دهم درصد) یعنی به میزان ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای ردیف بودجه امور فرهنگی و ورزشی اختصاص یافته است که باید آن هم نصف شود و تنها ۵۵۰ میلیون تومان برای بخش فرهنگی و اجتماعی و ۵۵۰ میلیون تومان باقیمانده نیز برای عرصه ورزش و جوانان تخصیص داده شود که این مسئله در چهارمین سال شورای شهر بوکان بسیار پرسش برانگیز و قابل تأمل است.

این میزان بودجه اندک در مقایسه با بودجه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرهای اطراف و به ویژه بودجه مصوب شورای شهر مهاباد شبیه به یک شوخی و طنزی تلخ است که بیانگر ضعف عملکرد آشکار دوره ششم شورای اسلامی شهر بوکان و نشانه سستی و بی‌خیالی مدیران فرهنگی ادارات و ناکارآمدی و تعطیلی هر دو کمیسیون امور فرهنگی، اجتماعی و کمیسیون ورزشی و جوانان است که کارنامه‌ای مردودی برای اعضای این دوره شورای شهر بوکان محسوب شده و کاملا غیر قابل دفاع می‌باشد.

اعضای شورای ششم شهر مهاباد برای نخستین سال فعالیت خود با تخصیص مبلغ ۱ میلیارد تومان اعتبار برای بخش‌های فرهنگی و ورزشی شروع به کار کرده و از بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی شهرداری در سال ۱۴۰۱ برای پیشبرد طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی شهر مهاباد، بودجه ورزشی و فرهنگی را با در نظر گرفتن افزایش دو برابری این مبلغ نسبت به سال گذشته به ۲ میلیارد تومان ارتقا دادند.

شورای اسلامی شهر مهاباد از مجموع ۵۹۸ میلیارد تومان بودجه مصوب در سال ۱۴۰۲ برای فعالیت‌های بخش‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی به میزان ۱۴.۵ میلیارد تومان به این سه بخش در قالب پروژه‌های مختلف از جمله طرح‌های عمرانی مربوط به بخش فرهنگ اختصاص داده که جزو مطالبات اصلی شهروندان مهابادی است.

آیا واقعا حق جامعه فرهیخته نویسندگان، هنرمندان، نخبگان، ورزشکاران و جوانان مستعد یک شهر بزرگ ۳۰۰ هزار نفری این است؟ آیا با این نگاه سطحی و عملنکرد می‌توان انتظار توسعه زیرساخت‌ها و پیشرفت شهرستان بوکان را داشت؟ کدام مسئول، کدام ارگان، چه نهادی و چه کسی در بوکان پاسخگوی این وضعیت تأسف‌بار و شرم آور است؟! مردم بوکان چه گناهی کرده‌اند؟ آیا لیاقت ما این است؟

  • نویسنده : ابراهیم عثمانی