چاپ سوم «پوریای ولی» و چاپ دوم «سایه خیال» به قلم مسعود جعفری جوزانی و 18 اثر از مجموعه آثار ریموند چندلر با ترجمه فتح‌اله جعفری جوزانی در نشر «آناپنا» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی شدند.

به گزارش مکریان بوکان آنلاین؛ چاپ سوم کتاب فیلمنامه «پوریای ولی» و چاپ دوم کتاب فیلمنامه «سایه خیال» به قلم مسعود جعفری جوزانی فیلمنامه‌نویس و کارگردان باتجربه سینما و تلویزیون و همچنین ۱۸ رمان معمایی پلیسی، از آثار «ریموند چندلر» Raymond Chandler از برترین نویسندگان رمان جنایی و پلیسی؛ با ترجمه روان و حرفه‌ای فتح‌اله جعفری جوزانی فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و بازیگر سینمای ایران؛ با حضور مسعود جعفرى جوزانى و فتح‌اله جعفری جوزانی و تعدادی از علاقمندان به کتاب و کتاب‌خوانی و نیز هنر سینما و با همکاری نشر «آناپنا» متعلق به «آنا پناهی» دختر زنده‌یاد «حسین پناهی» بازیگر، کارگردان، نویسنده و شاعر فقید ایرانی دیروز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه جاری در سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، واقع در مصلی امام خمینی، شبستان، سالن ناشران عمومی، راهرو ۳، غرفه شماره ۳ رونمایی ‌شدند.


فتح‌اله جعفرى جوزانى و دکتر عبدالکریم یونسى پژوهشگران اثر ماندگار «پوریای ولی؛ از بیش از ۳۰ کتاب ارزشمند از جمله؛ «جامع التواریخ» خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانى، «تاریخ جوینى» و تاریخ ایران کمبریج استفاده کرده‌اند.


داستان زندگى این پهلوان بزرگ، از سال ۵۹۷ خورشیدی، آغاز مى‌شود که کشور ایران، مورد هجوم مغولان قرار گرفت. این مهاجمان وحشی نه اندیشه‌ نویی برای ساختن جهان برتری داشتند و نه حامل رسالتی بودند. استعداد آنان در کشتن و گسترش ترس بود و بس. پس آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند … و ماندند تا شیره‌ جان آن‌چه را از کرامت انسانی باقی مانده بود بِمَکَند. به فرمان حاکمان مغول در فاصله‌ بین سال‌های ۶۴۸ تا ۶۶۱ هجری قمری، صنعتکاران، پشت در پشت، برده شمرده می‌شدند و مجبور بودند ساز و برگ لشکریان مغول را تهیه کنند. رعایاى روستایی نیز که قادر به پرداخت اخراجات و مالیات نبودند، خود و خانواده‌شان به بردگی فروخته می‌شدند.


محمود خوارزمی پهلوان، شاعر و عارف قرن هشتم قمرى؛ متخلص به «قتالى» و مشهور به «پوریاى ولى» در چنین دورانى با ایجاد سازمان و تأسیس زورخانه موفق مى‌شود پیکارجویان و آزادى‌‌خواهان را گردآورده و اقدام به آزادى ایران زمین کند.
از شخصیت‌هاى دیگر تاریخى که در «پوریای ولى» دیده شده‌اند؛ مى‌توان به شیخ الرئیس سعدى، عبید زاکانى، خواجه نصیرالدین طوسى، خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانى، پهلوان فیله همدانى و بسیارى دیگر اشاره کرد.

  • نویسنده : منصور جهانی