به گزارش مکریان بوکان آنلاین، «عباس غزالی»، شخصیت فعال فرهنگی، عضو برجسته و مشاور فرهنگی، هنری حزب دمکرات کُردستان عراق و از نمایندگان پیشین پارلمان اقلیم کُردستان، به مناسبت ثبت «هورامان» در فهرست میراث جهانی یونسکو، در پیامی این اتفاق مهم و مبارک را به مردم کُردستان و بهویژه مردم سرافراز هَورامان تبریک گفت و این دستاورد جهانی را ثمره تلاش و تدبیر روشنفکران حقیقی برشمرد که بسی جای ستودن و ثنا دارد و ابراز امیدواری کرد که این منطقه؛ به سوی توسعه، گام بردارد و اهتمام بیشتری به فرهنگ اصیل هَورامان داده شود.
متن کامل پیام «عباس غزالی» به این شرح است:
«به مناسبت خجسته ثبت جهانی منطقه هَورامان بهعنوان یک میراث فرهنگ اصیل بشریت در یونسکو، که زیستگاه و میهن کوردها است، به مردم کُردستان، بهویژه مردم سرافراز هَورامان، عرض شادباش داریم. این دستاورد جهانی ثمره تلاش و تدبیر روشنفکران حقیقی بوده و بسی جای ستودن و ثنا دارد. بهخصوص نامنهادن این منطقه به گویش هَورامیش امتنان میطلبد. امید داریم دیگر مناطق کردستان نیز، خاصه بخش هَورامان اقلیم کردستان؛ عابر این معبر باشند.
این افتخار سترگ، علاوه بر معرفی تاریخ کهن تمدن و فرهنگ غنی و اصیل کوردی به جهانیان و نیز نشاندادن ردپای تاریخیِ سلسله ماد و آئین بومی زرتشت، همواره موزه عیان بشریت بوده و گویای این است که کوردها در هَورامان در بطن طبیعتی خشن، مدارا کرده و پیوسته ماندگار ماندند. به عبارتی، عناصر صلحطلبی در میان کوردان امری فطری و ذاتی بوده و مادامیکه با این طبیعت سخت زاگرس سازگاری داشتند؛ لذا پتانسیل همزیستی با فرهنگ مدرن را به عنوان جامعهای دمکراتیک دارند.
دیگر اهمیت آن ، این است که سبک معماری پلهای و بومی کوردانه در منطقهای صعبالعبور از بوم نقاشی به عرصه هویت فرهنگی به تمام جهان راه یافت. جهانیشدن این فرهنگ، علاوه بر اعتبار سیاسی و اجتماعی، در آینده، اهمیت اقتصادی فراوانی خواهد داشت و میتواند به جاذبه توریستی تبدیل شود؛ بهطوریکه مسافران علاوه بر منطقه هَورامان، دیگر مناطق کردستان را رؤیت کنند و مردم این مناطق، میدانند با توریستها چگونه رفتار کنند و به چه نحوی خویشتن را بشناسانند. به امید اینکه این منطقه؛ به سوی توسعه، گام نهد و اهتمام بیشتری به فرهنگ اصیل هَورامان داده شود.»
عباس غزالی / اقلیم کُردستان ـ اربیل
۸ مرداد ۱۴۰۰ ـ 30 جولای ۲۰۲۱
Monday, 25 November , 2024