موکریان بوکان آنلاین | منصور جهانی ـ با داوری «علی عسگری» کارگردان ایرانی در بخش «مسابقه افق‌ها» و اکران ۵ فیلم از کارگردانان ایرانی در بخش‌های مختلف؛ هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» در کشور ایتالیا برگزار می‌شود. با اکران فیلم سینمایی ترسناک «بیتل جویس بیتل جویس» Beetlejuice Beetlejuice به کارگردانی «تیم برتون» […]

موکریان بوکان آنلاین | منصور جهانی ـ با داوری «علی عسگری» کارگردان ایرانی در بخش «مسابقه افق‌ها» و اکران ۵ فیلم از کارگردانان ایرانی در بخش‌های مختلف؛ هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» در کشور ایتالیا برگزار می‌شود.

با اکران فیلم سینمایی ترسناک «بیتل جویس بیتل جویس» Beetlejuice Beetlejuice به کارگردانی «تیم برتون» فیلمساز مطرح سینمای جهان و با هنرنمایی «مایکل کیتون» Michael Keaton، «وینونا رایدر» Winona Ryder، «کاترین اوهارا» Catherine O’Hara، «جاستین تروکس» Justin Theroux، «مونیکا بلوچی» Monica Bellucci، «آرتور کونتی» Arthur Conti، «جنا اورتگا» Jenna Ortega  و «ویلم دفو» Willem Dafoe؛ هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» Venice در ساعت ۱۹ روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه (۲۸ آگوست ۲۰۲۴) در سالن سینمایی «سالا گراند» Sala Grande در شهر ونیز در ایتالیا با اجرای خانم «اسووا آلویتی» Sveva Alviti بازیگر سرشنای ایتالیایی به صورت رسمی افتتاح می‌شود.

بازگشت یکی از نمادین‌‌ترین شخصیت‌های سینمای «تیم برتون»

«آلبرتو باربرا» Alberto Barbera رئیس هشتاد و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» در مورد اکران «بیتل جویس بیتل جویس» در این رویداد سینمایی معتقد است: این فیلم، نشان‌دهنده بازگشت طولانی مدت یکی از نمادین‌‌ترین شخصیت‌های سینمای «تیم برتون» است، اکران آن تأیید خوشحال کننده و همچنین استعداد رؤیایی خارق‌العاده و تحقق استادانه یکی از جذاب‌ترین مؤلفان زمان خود است. جشنواره فیلم «ونیز» مفتخر است که میزبان اولین نمایش جهانی اثری است که دارای نوسان شگفت‌انگیزی از تخیل خلاق و محرک ریتم توهم‌آمیز است.

اهمیت اولین نمایش جهانی «بیتل جویس ۲» برای «تیم برتون»

«تیم برتون» درباره اکران جدیدترین اثر سینمایی خود گفت: من از این موضوع، بسیار هیجان‌زده هستم. اولین نمایش جهانی «بیتل جویس بیتل جویس» در جشنواره فیلم «ونیز» برای من بسیار مهم است.

افزایش آگاهی و ترویج سینمای بین‌المللی و درک بهتر تاریخ سینما

هدف از برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز»، افزایش آگاهی و ترویج سینمای بین‌المللی در تمام اشکال آن به عنوان هنر، سرگرمی و به عنوان یک صنعت، با روحیه آزادی و گفت‌وگو است. در این رویداد معتبر سینمایی یک بخش به ارتقای آثار مرمت‌شده در فیلم‌های کلاسیک، به عنوان کمکی به درک بهتر تاریخ سینما اختصاص دارد.

جشنواره فیلم «ونیز» قدیمی‌ترین رویداد سینمایی جهان

هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» Venice به‌عنوان قدیمی‌ترین رویداد سینمایی جهان به ریاست «آلبرتو باربرا» Alberto Barbera و با نمایش آثاری از کارگردانان کشورهای مختلف جهان در بخش‌‌های رقابتی، از جمله؛ ۲۱ فیلم سینمایی در بخش «مسابقه اصلی»، ۱۹ فیلم سینمایی و ۱۳ فیلم کوتاه در بخش «مسابقه افق‌ها» Orizzonti، ۲۶ فیلم کوتاه در بخش مسابقه «همه جانبه» Immersive، ۷ فیلم سینمایی و ۷ فیلم کوتاه در بخش مسابقه «هفته منتقدان» و همچنین بخش غیررقابتی؛ ۱۴ فیلم سینمایی، ۱۱ فیلم مستند و ۵ مجموعه نمایشی در بخش «نمایش آثار بلند»، ۴ فیلم سینمایی در بخش «اکران ویژه»، ۹ فیلم سینمایی در بخش «افق‌ها اکسترا» Orizzonti Extra، یک فیلم کوتاه در بخش «افق‌ها» Orizzonti، ۱۸ فیلم سینمایی در بخش آثار مرمت‌شده «فیلم‌های کلاسیک»، ۹ فیلم مستند در بخش آثار مرمت‌شده «فیلم‌های کلاسیک»، ۷ فیلم کوتاه و ۴ فیلم سینمایی در بخش «کالج سینما» College Cinema، ۱۰ فیلم کوتاه در بخش «بهترین تجربیات»، ۲۰ در بخش «بهترین‌های جهان»، بخش غیررقابتی «هفته منتقدان» و … از روزهای ۷ تا ۱۷  شهریور ماه جاری (۲۸ آگوست تا ۷ سپتامبر ۲۰۲۴) در شهر ونیز در کشور ایتالیا برگزار می‌شود.  

اعضای هیأت داوران بخش «مسابقه بین‌الملل»

اعضای هیأت داوران بخش «مسابقه بین‌الملل» در هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» عبارتند از: خانم «ایزابل هوپرت» Isabelle Huppert بازیگر سرشناس فرانسوی ـ رئیس هیأت داوران، «جیمز گری» James Gray کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور آمریکا، «اندرو هیگ» Andrew Haigh نویسنده و کارگردان از کشور انگلستان، «آگنیسکا هالند» Agnieszka Holland کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده از کشور لهستان، «کلبر مندونسا فیلهو» Kleber Mendonça Filho کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور برزیل، «عبدالرحمان سیساکو» Abderrahmane Sissako کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده از کشور موریتانی، «جوزپه تورناتوره» Giuseppe Tornatore کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور ایتالیا، خانم «جولیا فون هاینز» Julia von Heinz کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور آلمان و خانم «ژانگ زییی» Zhang Ziyi باریگر از کشور چین.

اهدای جایزه معتبر «شیر طلایی» ونیز

اعضای هیأت داوران بخش «مسابقه بین‌الملل»، جایزه معتبر «شیر طلایی» Golden Lion بهترین فیلم و سایر جوایز رسمی از جمله؛ جایزه بزرگ شیر نقره‌ای هیأت داوران، جایزه شیر نقره‌ای بهترین کارگردانی، جایزه بهترین بازیگر زن، جایزه بهترین بازیگر مرد، جایزه ویژه هیأت داوران، جایزه بهترین فیلمنامه و همچنین جایزه «مارچلو ماسترویانی» Marcello Mastroianni برای بهترین بازیگر جوان جدید را در مراسم اختتامییه این جشنواره در روز شنبه ۱۷  شهریور ماه جاری (۷ سپتامبر ۲۰۲۴) در سالن سینمایی «سالا گراند» Sala Grande در لیدو ونیز اهدا می‌کنند.

اعضای هیأت داوران بخش مسابقه «افق‌ها»

اعضای هیأت داوران بخش «مسابقه افق‌ها» در این رویداد معتبر و درجه یک سینمای جهان که عبارتند از: خانم «دبرا گرانیک» Debra Granik کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور آمریکا ـ رئیس هیأت داوران، «علی عسگری» فیلمنامه‌نویس، کارگردان و تهیه‌کننده از کشور ایران، خانم «سودده کادان» Soudade Kaadan کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور سوریه، «کریستوس نیکو» Christos Nikou کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده از کشور یونان، «تووا نووتنی» Tuva Novotny بازیگر و کارگردان از کشور سوئد، «گابور ریس» Gábor Reisz فیلمساز از کشور مجارستان و همچنین خانم «والیا سانتلا» Valia Santella فیلمنامه‌نویس و کارگردان از کشور ایتالیا؛ جایزه بهترین فیلم، جایزه بهترین کارگردان، جایزه ویژه هیأت داوران، جایزه بهترین بازیگر زن، جایزه بهترین بازیگر مرد، جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین فیلم کوتاه را در این بخش اهدا می‌کنند.

اعضای هیأت داوران بخش مسابقه «فیلم‌های اول»

اعضای هیأت داوران بخش مسابقه «فیلم‌های اول» تحت عنوان جایزه ونیز «لوئیجی دی لورنتیس» Luigi De Laurentiis در هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» که عبارتند از: «جیانی کانووا» Gianni Canova منتقد سینما از کشور ایتالیا ـ رئیس هیأت داوران، «ریکی دامبروز» Ricky D’Ambrose نویسنده و کارگردان از کشور آمریکا، خانم «باربارا پِز» Barbara Paz کارگردان، هنرمند تجسمی، بازیگر و تهیه‌کننده از کشور برزیل، خانم «تیلور راسل» Taylor Russell بازیگر و کارگردان از کشور کانادا و همچنین «جیکوب وانگ» Jacob Wong کیوریتور جشنواره فیلم و مدیر بازار پروژه از کشور ژاپن؛ جایزه «لوئیجی دی لورنتیس» ونیز را برای ساخت اولین فیلم، به همراه جایزه نقدی ۱۰ هزار دلاری اهدا می‌کنند که به طور مساوی به کارگردان و تهیه‌کننده تعلق می‌گیرد.

اهدای جایزه افتخاری «شیر طلایی» به «پیتر ویر»

مسئولان این دوره از جشنواره، جایزه افتخاری «شیر طلایی» یک عمر دستاورد سینمایی را به «پیتر ویر» Peter Weir  کارگردان و فیلمنامه‌نویس باتجربه استرالیایی، به عنوان یکی از «فیلمسازان بزرگ سینمای مدرن» و خالق آثاری همچون؛ «انجمن شاعران مرده» Dead Poets Society، «نمایش ترومن» The Truman Show و «استاد و فرمانده» Master & Commande اهدا می‌کنند.

«پیتر ویر» در پیامی اعلام کرد: «جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز و شیر طلایی آن برای یک عمر دستاورد هنری بخشی از فولکلور هنر ما هستند. به عنوان یک دریافت کننده، برای یک عمر کار به عنوان کارگردان، افتخار قابل توجهی است.»

اهدای جایزه افتخاری «شیر طلایی» به «سیگورنی ویور»

مسئولان این رویداد معتبر سینمایی همچنین جایزه افتخاری «شیر طلایی» یک عمر دستاورد سینمایی را به خانم «سیگورنی ویور» Sigourney Weaver بازیگر سرشناس آمریکایی و نامزد سه جایزه اسکار؛ «بیگانه» Alien، «گوریل‌ها در مه» Gorillas in the Mist و «جستجوی کهکشان» Galaxy Quest اهدا می‌کنند.

«سیگورنی ویور» در پیامی به این رویداد سینمایی اعلام کرد: «من واقعاً مفتخرم که شیر طلایی یک عمر دستاورد را از جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز دریافت کردم. اهدای این جایزه، امتیازی است که من با تمام فیلمسازان و همکارانی که در طول سال‌ها با آنها کار کرده‌ام به اشتراک می‌گذارم. من با افتخار این جایزه را به پاس تجلیل از همه کسانی که به زنده‌شدن این فیلم‌ها کمک کرده‌اند می‌پذیرم.»

برگزاری مسترکلاس‌ها و گفت‌وگو با شخصیت‌های سینما

پس از موفقیت‌آمیز بودن برنامه مستر کلاس‌های سال گذشته، مستر کلاس‌ها و گفت‌وگو با شخصیت‌های سینما در هشتاد و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز با برنامه‌ای غنی‌تر و در مکان جدید و بزرگ‌تر Match Point Arena تنظیم شده است.

در این رویداد معتبر و قدیمی سینمای جهان، مستر کلاس‌ها و گفت‌وگوهای ویژه با حضور تعدادی از بزرگان سینمای جهان از جمله؛ خانم «سیگورنی ویور» بازیگر آمریکایی، «پیتر ویر» کارگردان و فیلمنامه‌نویس استرالیایی، «ایتان هاوک» Ethan Hawke بازیگر آمریکایی، «پوپی آواتی» Pupi Avati کارگردان ایتالیایی، «نیکولا پیوانی» Nicola Piovani آهنگساز برنده جایزه اسکار ایتالیایی، خانم «کریستینا کومنچینی» Cristina Comencini کارگردان و فیلمنامه‌نویس ایتالیایی، «کلود للوش» Claude Lelouch کارگردان و فیلمنامه‌نویس فرانسوی، خانم «باربارا پراوی» Barbara Pravi خواننده، آهنگساز و بازیگر فرانسوی، «ریچارد گِیر» Richard Gere بازیگر سرشناس آمریکایی و «ماریو کوردووا» Mario Cordova بازیگر و صداپیشه ایتالیایی.

فیلم سینمایی «شاهد» در بخش «افق‌ها اکسترا»

فیلم سینمایی «شاهد» The Witness به کارگردانی «نادر ساعی‌ور» و به نویسندگی «جعفر پناهی» و «نادر ساعی‌ور» و با بازی «مریم بوبانی»، «نادر نادرپور»، «هانا کامکار»، «عباس ایمانی»، «غزل شجاعی»، «فرید اشقاقی» و … ؛ در نخستین اکران جهانی خود در بخش «افق‌ها اکسترا» Orizzonti Extra در هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» روی پرده می‌رود.

فیلم کوتاه «نیمه باز، نیمه بسته» در بخش «مسابقه افق‌ها»

فیلم کوتاه ۱۳ دقیقه‌ای «نیمه باز، نیمه بسته» Ajar به نویسندگی و کارگردانی «عاطفه جلالی» از کشور ایران، در نخستین اکران جهانی خود در بخش در «مسابقه افق‌ها» در این جشنواره به نمایش در می‌آید.

«چه کسی خورشید را دوست دارد» در بخش «مسابقه افق‌ها»

فیلم مستند کوتاه ۱۹ دقیقه‌ای «چه کسی خورشید را دوست دارد» Who loves the sun به نویسندگی و کارگردانی «عرشیا شکیبا» محصول کشور کانادا، در نخستین اکران جهانی خود در بخش «مسابقه افق‌ها» در هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» به نمایش در می‌آید.

فیلم کوتاه «بومرنگ» در بخش «روزهای ونیز»

فیلم کوتاه «بومرنگ» به کارگردانی «شهاب فتوحی» و با بازی «آرش نعیمیان»، «یاس فرخنده»، «لیلی رشیدی»، «علی حنفیان»، «شقایق جودت» و … محصول کشورهای ایران و آلمان، در بخش غیرقابتی «روزهای ونیز» روی پرده می‌رود.

«هر کجا، هر زمان» در بخش غیررقابتی «هفته منتقدان»

فیلم سینمایی «هر کجا، هر زمان» Anywhere Anytime به کارگردانی «میلاد تنگشیر» محصول کشور ایتالیا در بخش غیررقابتی «هفته منتقدان» در هشتاد و یکمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» روی پرده می‌رود.

برای اطلاع بیشتر:

https://www.labiennale.org/en/cinema/2024

  • نویسنده : منصور جهانی